Μπορεί το κατοικίδιό σας να κολλήσει τελικά κορονοϊό;

PEXELS

Ναι, τα κατοικίδια και άλλα ζώα μπορεί να κολλήσουν τον κορονοϊό που προκαλεί ο COVID-19, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του στους ανθρώπους είναι χαμηλός.

Σκύλοι, γάτες, κουνάβια και κουνέλια είναι μεταξύ των ζώων που βρέθηκαν θετικά, στις περισσότερες περιπτώσεις μετά τη μόλυνση από μολυσμένα άτομα.

Αν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το ότι θα κολλήσετε κορονοϊό από τα κατοικίδια ζώα σας, θα πρέπει να ανησυχείτε μήπως τα κατοικίδια σας κολλήσουν από εσάς.

Τα άτομα που νοσούν από κορονοϊό θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με κατοικίδια ζώα, ζώα φάρμας και την άγρια ​​ζωή, καθώς και με άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

«Εάν δεν θα πλησιάζετε άλλο άτομο επειδή είστε άρρωστοι ή μπορεί να εκτεθείτε, μην πλησιάζετε άλλο ζώο», λέει ο Δρ Σκοτ ​​Ουίζ στο Κτηνιατρικό Κολλέγιο του Οντάριο.

Δεν αρρωσταίνουν όλα τα μολυσμένα κατοικίδια και οι σοβαρές ασθένειες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Τα κατοικίδια που παρουσιάζουν συμπτώματα συνήθως αρρωσταίνουν ήπια, λέει το CDC.

Ορισμένοι ζωολογικοί κήποι στις ΗΠΑ και αλλού έχουν εμβολιάσει πρωτεύοντα θηλαστικά και άλλα ζώα που πιστεύεται ότι κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό μέσω επαφής με ανθρώπους.

Ο συγκεκριμένος κορονοϊός πιθανότατα μεταπήδησε από τα ζώα στον άνθρωπο αρχικά, πυροδοτώντας μια πανδημία επειδή ο ιός εξαπλώνεται τόσο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Δεν μεταδίδεται όμως εύκολα από τα ζώα στους ανθρώπους. Τα βιζόν είναι τα μόνα γνωστά ζώα που έχουν κολλήσει τον ιό από ανθρώπους και τον μεταδίδουν ξανά, σύμφωνα με τον Weese.

Τρεις χώρες στη βόρεια Ευρώπη κατέγραψαν κρούσματα μετάδοσης του κορονοϊού από ανθρώπους σε βιζόν σε φάρμες. Ο ιός κυκλοφόρησε μεταξύ των ζώων πριν μεταδοθεί στους αγρότες.

Το πόσο εύκολα τα ζώα μπορούν να πάρουν και να μεταδώσουν τον ιό μπορεί να αλλάξει με διαφορετικές παραλλαγές και ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εξάπλωση του ιού μεταξύ των ζώων είναι να τον ελέγξετε μεταξύ των ανθρώπων, λέει ο Weese.

Πηγή: apnews.com



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3p5KHZz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη