Στο covid free app από εβδομάδα και η ψηφιακή μας ταυτότητα

intime

Από εβδομάδα θα ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο covid free app.

Πριν ακόμα μπει το 2022 η ψηφιακή ταυτότητα εντάσσεται μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο covid free app, ώστε να διευκολύνει και να επιταχύνει τους ελέγχους.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας «Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να είναι έτοιμο το covid free app για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα».

Η εφαρμογή πέραν του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα περιέχει πλέον και τμήμα της Αστυνομικής Ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο αλλά και η ημερομηνία γέννησης».

Μιλώντας για τον εμβολιασμό και τα ποσοστά του, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ακόμα: «Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την Τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», είπε.

Μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, όπου ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση. Τέλος, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/311lMgw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη