Μυστήριο με τους νεκρούς από κορονοϊό σε γηροκομείο στην Πάτρα - Τα δύο σενάρια, τι αναφέρει στο Dnews αντιπεριφερειάρχης

(Φωτ. αρχείου: INTIME)

Το ενδιαφέρον του υπουργείου Υγείας και των εισαγγελικών αρχών της Πάτρας έχει κινήσει το τραγικό περιστατικό σε ιδιωτικό γηροκομείο της πόλης, όπου από τις 19 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 29  κρούσματα, τροφίμων και εργαζομένων, εκ των οποίων τα 10 κατέληξαν.

Όπως ανάφερε στο Dnews ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί υπό ποιες συνθήκες νόσησαν οι άνθρωποι αυτοί, από τη στιγμή που όλο το προσωπικό είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένο, το πρωτόκολλο των επισκέψεων τηρείται αυστηρά με τα rapid και τα μοριακά τεστ για τους επισκέπτες και γίνονται ανά τακτά διαστήματα έλεγχοι από τα θεσμικά όργανα όπως τους Επόπτες Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας όπου έχουν καταχωρηθεί οι εργαζόμενοι ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα βασικά σενάρια, για το περιστατικό που σόκαρε την Αχαϊκή πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύο:

α) ή κάποιος ασυμπτωματικός εμβολιασμένος να νόσησε χωρίς να το κατάλαβε και να μετέδωσε τη νόσο η οποία εξαπλώθηκε ραγδαία  και μοιραία στην κλειστή δομή ή

β) να έχουν επιδειχθεί πλαστά πιστοποιητικά.

Σημειώνεται πως επτά από τους θανόντες ήταν ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν ορισμένοι ακόμη που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ο ιός καιροφυλακτεί παντού» δήλωσε ο κ. Μπονάνος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qfhY3D
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη