-->

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλα τα μέτρα στο τραπέζι για τη μετάλλαξη Όμικρον, εκτός από γενικό lockdown»

eurokinissi

«Παράθυρο» για νέα μέτρα περιορισμού της μετάλλαξης Όμικρον άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας για ακόμα μία φορά το γενικό lockdown.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς από αύριο για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να έχει εκτός από πιστοποιητικό εμβολιασμού και  αρνητικό PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

«Έτσι, κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον αρχίζει να επικρατεί. Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown αποκλείεται να υπάρξει».

Σχολιάζοντας τη μελέτη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα του ΕΣΥ. «Τα ίδια συνέβαιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα τους ικανοποιήσουν όλους.

«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021, είναι πολύ καλύτερα του αναμενόμενου, από ό,τι φαίνεται πάνω από το 6,9%. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να λάβει μέτρα προς διάφορες κοινωνικές ομάδες για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι πάντα ο ίδιος: Από το μέρισμα της επιτυχίας της χώρας θα εισπράττουν το μερίδιό τους όλοι. Κανένας δεν πρόκειται να μείνει πίσω», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι από τον Μάρτιο και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου. «Κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη κρίση στην ενέργεια», κατέληξε.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ejXVf7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->