Αλλάζει τα δεδομένα η μετάλλαξη Όμικρον: Ειδικοί ζητούν lockdown στην Αγγλία

Αλλάζει τα δεδομένα η μετάλλαξη Όμικρον: Ειδικοί ζητούν lockdown στην Αγγλία

«Ο χρόνος λήψης τέτοιων μέτρων είναι κρίσιμος», αναφέρουν τα πρακτικά της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Έκτακτης Ανάγκης.

Ανησυχία επικρατεί με την μετάλλαξη Όμικρον, καθώς επιστήμονες στη Βρετανία ζητούν νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ακόμα και lockdown 2 εβδομάδων.

Επίσης κάνουν λόγο και για ακύρωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προκειμένου να μην φτάσουν τις 3.000 οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία την ημέρα, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα.

 Σύμφωνα με την συνεδρίαση της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Έκτακτης Ανάγκης (SAGE), υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σχετικά με την μελλοντική πορεία των νοσηλειών που συνδέονται με την μετάλλαξη Όμικρον. Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον είπε πως το Λονδίνο έχει ήδη μια αύξηση στις εισαγωγές.

Το Σχέδιο Β

Οι σύμβουλοι του SAGE λένε ότι χωρίς μέτρα παρέμβασης πέρα από τους ισχύοντες κανόνες του Σχεδίου Β, η μοντελοποίηση δείχνει πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να κορυφωθούν στις τουλάχιστον 3.000 την ημέρα στην Αγγλία.

Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγωγές κυμαίνονταν μεταξύ 696 και 815 κάθε μέρα.

Οι ισχύοντες κανόνες του Σχεδίου Β για την Βρετανία περιλαμβάνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού για ορισμένες εκδηλώσεις, μάσκες για τα περισσότερα μέρη και όσο το δυνατόν περισσότερη τηλεργασία.

Η Σκωτία, από την πλευρά της έχει προχωρήσει παραπέρα, ζητώντας από τους κατοίκους να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές σε τρία νοικοκυριά κάθε φορά ενόψει των Χριστουγέννων. Η Ουαλία διέταξε το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων από τις 27 Δεκεμβρίου.

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3e1XNQX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη