Μίνι lockdown εξετάζεται στη Λέσβο, μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και ειδικά στους μαθητές (βίντεο)

(Φωτ.; INTIME)

Ανοιχτό ενδεχόμενο για μίνι lockdown υπάρχει στη Λέσβο, όπου καθημερινά εντοπίζονται κατά μέσο όρο περίπου 70 κρούσματα κορονοϊού.

Ο συναγερμός που έχει σημάνει στη Λέσβο, έχει να κάνει με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που καταγράφει το νησί καθημερινά.

Αρκετές από τις μολύνσεις με Covid-19 εντοπίζονται σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αυτό το γεγονός έχει προβληματίσει πολλούς γονείς, που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί και η έκταση του αντιεμβολιαστικού κινήματος που φαίνεται να υπάρχει στο νησί.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», είπε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος.

«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο ίδιος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Fnqq7j
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη