Ανοιχτά και τα μπαρ στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στο mute η μουσική

Ανοιχτά και τα μπαρ στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στο mute η μουσική

Σε γρίφο τείνει να εξελιχθεί το τι θα κάνουν μπαρ στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα ανοιχτά μπορούν να είναι όσα μπαρ λειτουργούν και ως εστιατόρια χωρίς ωστόσο μουσική.

Αλλάζει, από σήμερα, εκ νέου η καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η «επέλαση» της Όμικρον -και με τη Δέλτα να παραμένει στη χώρα- «επέβαλε» την επίσπευση των νέων μέτρων.

Μετά και τις σχετικές χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, στη δημοσιότητα δόθηκε και η ΚΥΑ για τους νέους περιορισμούς που θα μας «συνοδεύσουν» και την Πρωτοχρονιά.

Όπως αναφέρεται και στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), τα νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

Εξαίρεση αποτελεί η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις0 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις.

Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Στην εστίαση, όπως συμβαίνει με τους κλειστούς χώρυς μπαίνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης και αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι.

Μπορεί τα κέντρα διασκέδασης να είναι κλειστά καθώς τα μπουζούκια και τα club ανοίγουν έτσι και αλιώς αργά και με μουσική ωστόσο, μοναδική εξαίρεση φαίνεται να έχουν τα μπαρ τα οποία αρκετά είναι μπαρ ρέστοραντ και σερβίρουν συνήθως νωρίτερα και μέχρι κάποια ώρα φαγητό σε κάθε περίπτωση χωρίς μουσική.

Αυτά αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά.

Επιστρέφει το επίδομα 534 ευρώ

Με την ανακοίνωση των νέων αυστηρότερων μέτρων που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και τα οποία τίθενται σε ισχύ από τις 06.00 της Πέμπτης, η απαγόρευση της μουσικής αλλά και το μειωμένο ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα δημιουργεί τεράστια ανησυχία στους κλάδους που πλήττονται άμεσα με το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει επιστροφή των αναστολών συμβάσεων και του επιδόματος των 534 ευρώ, στοχευμένα σε επιχειρήσεις όπως μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και γι' αυτό στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν άμεση επαναφορά της ενίσχυσης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Hotctw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη