Φάουτσι: Η μάσκα στo αεροπλάνο ήρθε για να μείνει, ακόμα και μετά τον κορονοϊό

Φάουτσι: Η μάσκα στo αεροπλάνο ήρθε για να μείνει, ακόμα και μετά τον κορονοϊό

Υπέρ της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και μετά το πέρας της πανδημίας του κορoνοϊού τάχθηκε σε συνέντευξη του ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» του δικτύου «ABC News», ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, επικεφαλής στη διαχείριση της νόσου Covid θεωρεί , ότι είναι απαραίτητη χρήση μάσκας στη διάρκεια των πτήσεων.

«Νομίζω ότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλειστό χώρο, ακόμα κι αν ο εξαερισμός είναι καλός, πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα», τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας όταν ρωτήθηκε ότι πίστευε ότι θα υπάρξει ένα σημείο μετά την πανδημία όπου οι επιβάτες δεν θα πρέπει να φορούν μάσκες στις πτήσεις.

«Αν και διαθέτετε καλό σύστημα φιλτραρίσματος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι μάσκες είναι κάτι συνετό και πρέπει να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Fauci ακολουθούν τα σχόλια ενός στελέχους αεροπορικής εταιρείας στο Capitol Hill ότι οι μάσκες «δεν προσθέτουν πολλά» δεδομένου ότι «το 99,97% των αερομεταφερόμενων παθογόνων συλλαμβάνονται» από εξαιρετικά αποδοτικά συστήματα φιλτραρίσματος.

«Ναι, νομίζω ότι η περίπτωση είναι πολύ ισχυρή ότι οι μάσκες δεν προσθέτουν πολλά, αν μη τι άλλο, στο περιβάλλον της καμπίνας του αέρα», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Southwest Airlines, Gary Kelly, απαντώντας στο εάν θα μπορούσαν ποτέ να ξαναρχίσουν τα αεροπορικά ταξίδια χωρίς μάσκες. «Είναι πολύ ασφαλές και πολύ υψηλής ποιότητας σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον εσωτερικού χώρου».

Εν τω μεταξύ, ο Φάουτσι είπε ότι τα εμβολιασμένα άτομα την Κυριακή θα μπορούσαν να ταξιδέψουν άνετα εν μέσω φόβων για την παραλλαγή του όμικρον. Ωστόσο, προειδοποίησε τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται σε συγκεντρώσεις με φίλους και συγγενείς για να γνωρίζουν την κατάσταση του εμβολιασμού ή του τεστ COVID-19 των γύρω τους.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sonQKB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη