Νέο PCR τεστ «πιάνει» τη μετάλλαξη Όμικρον

eurokinissi

Επιστήμονες του Κοινού Κέντρων Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέπτυξαν γρήγορα μια μοριακή μέθοδο ανίχνευσης (PCR) ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το JRC κάλεσε τα εργαστήρια από όλο τον κόσμο να επιβεβαιώσουν σε κλινικά δείγματα (in vivo) την αξιοπιστία του νέου τεστ που ονομάστηκε OmMet. Η μέθοδος ανίχνευσης βασίζεται στην ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική RT-qPCR.

Η αρχική αξιολόγηση του τεστ με τη χρήση υπολογιστών και βιοπληροφορικής (in silico) έδειξε ότι μπορεί να «πιάσει» με επιτυχία τη μετάλλαξη Όμικρον. Το τεστ μπορεί να αξιοποιηθεί από οποιοδήποτε εργαστήριο είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μοριακά τεστ τύπου RT-PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο).

Το JRC ανακοίνωσε ότι κατέστησε διαθέσιμο το νέο τεστ στην ΕΕ και στην επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε να βοηθήσει στην επιδημιολογική επιτήρηση, καθώς γίνεται «αγώνας δρόμου» ενάντια στον χρόνο, για τον περιορισμό της Όμικρον.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3p3phfp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη