-->

Η έκρηξη κρουσμάτων σε σχολικές εκδρομές φέρνουν πρόταση για αναβολή και τρία rapid test για όλους

Η έκρηξη κρουσμάτων σε σχολικές εκδρομές φέρνουν πρόταση για αναβολή και τρία rapid test για όλους

Τη χρονική μετάθεση των σχολικών εκδρομών για την Άνοιξη ζητούν οι καθηγητές έπειτα από την έκρηξη κρουσμάτων που καταγράφονται αυτή την περίοδο σε όσους μαθητές πηγαίνουν πενθήμερες.

Σύμφωνα με τον προεδρο της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσουχλο, εκτός από τα σχολεία της Γλυφάδας και της Σπάρτης, υπάρχουν πολλά ακόμα σε όλη την επικράτεια. Μέσω του Dnews, ο κ. Τσούχλος, ζητεί να υποβάλλονται οι μαθητές και οι καθηγητές σε τρία rapid test, εμβολιασμένοι και μη, ένα πριν το ταξίδι, ένα κατά τη διάρκεια και ένα στην επιστροφή. «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα έχει κόστος αλλά προέχει η δημόσια υγεία και επίσης αν το υπουργείο Παιδείας υιοθετήσει την πρόταση μας θα μπορούσαν πριν την εκδρομή να κάνουν τα rapid test σε δημόσιες δομές».

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να συζητηθεί το θεμα με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμεως άμεσα και να επιλυθεί εντός του Ιανουαρίου ώστε να μην κινδυνέψουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Ένα τρίτο σημείο που αναδεικνύουν είναι να εφαρμοστεί αυστηρότερα το πλαίσιο για την χωρητικότητα των πούλμαν προκειμένου να μην συνουσιάζονται 40 και 50 άτομα, όπως συμβαίνει δηλαδή τις περισσότερες φορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζοντας την αδιάφορη στάση του για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία
κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται,  την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ενδεικτικά, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε  με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.
Οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ είναι για μία ακόμα φορά τεράστιες.

Καμία οδηγία δεν εξέδωσε για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!»from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3E4mQO3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->