Συρρέουν όλοι στα φαρμακεία: Προβλήματα στη δήλωση των self test

Συρρέουν όλοι στα φαρμακεία: Προβλήματα στη δήλωση των self test

Προβλήματα με τη δήλωση των self test αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία από χθες 23/12 με το θέμα να συνεχίζεται και σήμερα. Όπως ανέφερε υπάλληλος φαρμακείου των Βορείων Προαστίων ο κόσμος πηγαίνει στο φαρμακείο για παραλάβει τα test αλλά οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να κάνουν τη δήλωση, καθώς αυτή την ώρα το σύστημα έχει «πέσει». Τι αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαιώνουν στο news4health.gr ότι υπάρχει πρόβλημα τονίζοντας ότι έχει «υπερφορτώσει» το συστήμα γιατί όπως αναφέρουν είναι πολλοί εκείνοι που προσπαθούν να κάνουν τη δήλωση την ίδια στιγμή. «Ό,τι πρόβλημα υπάρχει αντιμετωπίζεται. Με λίγη υπομονή όλοι θα εξυπηρετηθούν».

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 78 εκατ. αντιγονικά self test σε περίπου 6,5 εκατ. πολίτες, ενώ 65 εκατ. δηλώσεις πέρασαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μέχρι χθες το βράδυ το σύνολο των θετικών self test που επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από επαγγελματία υγείας ήταν 221.000.

 Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει ισχυρή σύσταση για self test πριν τις συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις μας τόσο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τους επιστήμονες οι οποίοι χθες 23/12 επανέλαβαν τα...αυτονόητα από την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και παιδιάτρικής Βάνα Παπαευγγέλου υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ότι είναι σημαντικός ο εμβολιασμός, τα τεστ και τα μέτρα προστασίας. Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και παιδιατρικής δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχουν και οι εμβολιασμένοι και να κάνουν τεστ πριν βρεθούν με φίλους και συγγενείς ενώ εξήγησε ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι μετά την επαφή τους με κρούσμα οφείλουν να κάνουν όχι ένα...αλλά δύο τεστ.

Την ίδια οι πολίτες που συρρέουν στα φαρμακεία για τα self test πρέπει να προμηθευτούν και τις μάσκες υψηλής προστασίας KN95 ή FFP2 καθώς είναι απαραίτητες από σήμερα το πρωί για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ με αρκετές καταναλωτικές οργανώσεις να εκφράζουν την ανησυχία τους για την εμφάνιση νεών φαινομένων αισχροκέρδειας.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3JcBGps
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη