-->

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έρχεται νέο κύμα μετά τις γιορτές, ρεβεγιόν με self test για όλους

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έρχεται νέο κύμα μετά τις γιορτές, ρεβεγιόν με self test για όλους

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία φέρνει ανησυχία και σκληρά μέτρα στην Ευρώπη (ακόμα και lockdown στην Ολλανδία) μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική είναι μάλλον αντικειμενική πραγματικότητα, σύμφωνα με όσα έχουν δείξει τα δεδομένα. Η ελπίδα μας είναι να μην είναι τόσο θνησιγόνος όσο η Δέλτα, αλλά να είναι λίγο λιγότερο», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega.

«Θεωρούμε σχεδόν δεδομένο ότι μετά την ύφεση στην οποία είμαστε τώρα ότι θα έχουμε νέο πανδημικό κύμα, μετά τις γιορτές. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του κύματος στην Ελλάδα. Περάσαμε την κορυφή αυτού του κύματος πριν λίγες βδομάδες και είμαστε σε μερική αποκλιμάκωση, από εμάς εξαρτάται πότε θα έρθει το επόμενο κύμα στην Ελλάδα με την Όμικρον.

Εάν κερδίσουμε το χρόνο που μας δίνεται με τα μέτρα για την είσοδο στη χώρα, κάνουμε την 3η δόση, αυξηθεί το ποσοστό καινούργιων δόσεων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τότε όταν έρθει η Όμικρον και θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, στην Ελλάδα θα είμαστε έτοιμοι», υπογράμμισε ο καθηγητής για όσα πρέπει να περιμένουμε σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε: «Ο γιος μου είναι 11 ετών, και έχει ραντεβού στις 27 Δεκεμβρίου γιατί δε βρήκα νωρίτερα. Το εμβόλιο το παιδικό έχει μικρότερη δόση από ό,τι αυτό που χρησιμοποιείται στους ενήλικες, στο 1/3. Δεν μπορούμε αυτόματα να πάρουμε εμβόλια ενηλίκων να τα αραιώσουμε και να τα δώσουμε στα παιδιά, πρέπει να γίνει νέα εισαγωγή. Τα εμβόλια έρχονται στις 3 Ιανουαρίου, και θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού. Μακάρι το πρόβλημά μας να είναι το να βρούμε ραντεβού».

«Τώρα γίνονται 13.000 νέα εμβόλια τη μέρα. Το ίντερνετ, ενώ έχει τόσα καλά, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μιχώρα 10 εκατ. γιατρών», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν άνοιξε το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Συνεχίζουμε να δίνουμε στους ανθρώπους το κατά τη γνώμη μου παράλογο δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο. Αυτό προσωπικά δεν το καταλαβαίνω».

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι «αν έχουμε κάνει την αναμνηστική δόση, κάνουμε το self-test ή το rapid πριν πάμε στο ρεβεγιόν για να προστατεύσουμε και εμάς και τους φίλους μας. Όλα τα στελέχη μπορούμε να τα κολλήσουμε ακόμα και αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά η πιθανότητα είναι ελάχιστη», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος για το πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sf5rQx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->