Νέα διευθύντρια της Unicef στενή συνεργάτιδα του Τζο Μπάιντεν

Νέα διευθύντρια της Unicef στενή συνεργάτιδα του Τζο Μπάιντεν

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε την Αμερικανίδα Κάθριν Μ. Ράσελ, στενή συνεργάτιδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίτς.

Η 60χρονη Κάθριν Μ. Ράσελ η οποία θα διαδεχθεί τη συμπατριώτισσά της Ενριέτα Φορ η οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο, ήταν σύμβουλος του κ. Μπάιντεν και διευθύντρια του γραφείου προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε «τις ηγετικές ικανότητες, την εμπειρία, τη σοφία και την ενσυναίσθηση» της συνεργάτιδάς του, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η κυρία Ράσελ στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Είχε βρεθεί ξανά σε θέση ευθύνης στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Ενριέτα Φορ υπέβαλε την παραίτησή της τον Ιούλιο αλλά συμφώνησε να παραμείνει στη θέση μέχρι τον διορισμό νέου διευθυντή της Unicef. Κατά παράδοση, οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου είναι Αμερικανοί, από την ίδρυσή του, το 1946.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3IFtGwX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη