Από 1η Φεβρουαρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «λήγουν» στους 7 μήνες

eurokinissi

«Από 1η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού λήγει στους 7 μήνες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Κυριακής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες.

Πιο αναλυτικά, ο Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1 για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον και την πορεία των εμβολιασμών.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε την απόφαση για λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, χωρίς όμως να επηρεάζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα κάποιος ο οποίος θα θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ισχύει κανονικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός τόνισε ότι περίπου 500.000 είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα, ενώ  γνωστοποίησε επίσης ότι από αύριο 10/1 θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ενώ ανοίγουν τα σχολεία αύριο, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.

«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test και δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».

Τέλος, για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, απάντησε πως δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση, όμως ξεκαθάρισε πως θα καταγγέλλεται η σύμβαση όσων υγειονομικών δεν είναι εμβολιασμένοι.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HLz2Wa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη