Λίγο πάνω από 20.000 τα κρούσματα σήμερα 13/1, «ακόμα και κάτω από 3.000 στα τέλη Ιανουαρίου»

intime

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει περίπου 22.000 κρούσματα σήμερα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ σύμφωνα με όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

«Είμαστε σε μια φάση ύφεσης, πληρούμε όλους τους θεωρητικούς όρους για να μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης και επανέλαβε ότι στα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα μπορεί να είναι κάτω από 3.000.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πραγματικός βαθμός της διασποράς του ιού στις ηλικίες 18-39 ετών ήταν τριπλάσιος, κάτι που βοήθησε στη μείωση των κρουσμάτων.

«Αυτό δίνει μια δυσκολία στην κυκλοφορία του ιού λόγω φυσικής ανοσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος χτύπησε «καμπανάκι» για να μην εφησυχαστούν οι πολίτες ότι... ξεμπερδέψαμε με την πανδημία.

«Θα πρέπει να δουλέψουμε όταν τα πράγματα είναι καλά, να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μιλάμε για νόσο με ήπια χαρακτηριστικά, όμως το πρόβλημα των νοσηλειών υπάρχει».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3flEhzK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη