ΑΠΘ: Απειλές κατά του Πρύτανη για τη λήξη κατάληψης μετά από 34 χρόνια

intime

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την λήξη κατάληψης εντός του πανεπιστημιακού χώρου μετά από 34 χρόνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για «γνωστούς τραμπούκους που φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους», και τους προειδοποίησε ότι «είναι μακριά νυχτωμένοι».

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Καρέ καρέ η επιχείρηση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάληψης (εικόνες, βίντεο)

Αποκαλυπτικό βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην κατάληψη «στέκι στο Βιολογικό», στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο αναδεικνύεται καρέ-καρέ η επιχείρηση της αστυνομίας να... ανοίξει τον κλειδωμένο χώρο της κατάληψης που διαρκούσε για 34 χρόνια και έληξε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν την επιχείρηση εκκένωσης στις 06:00 της 31ης Δεκεμβρίου υπό άκρα μυστικότητα.

{https://youtu.be/-fz-ctY1qkY?t=1}

Η ισχυρή δύναμη της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν την «έφοδο», με τους φακούς ανά χείρας προκειμένου να... σκανάρουν σε πρώτη φάση τους χώρους και να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες. Στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 1

Στην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εντοπίστηκαν, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα, τα οποία περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 2

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 3



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/33hlhiT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη