-->

«Βόμβα» Βατόπουλου: Το 50%+1 στα σχολεία ήταν απόφαση του Υπουργείου και όχι τη Επιτροπής

«Βόμβα» Βατόπουλου: Το 50%+1 στα σχολεία ήταν απόφαση του Υπουργείου και όχι τη Επιτροπής

«Το πρωτόκολλο του 50%+1 κρουσμάτων (ώστε να κλείσει ένα σχολικό τμήμα), δεν ήταν κάτι που συζήτησε η Επιτροπή. Αυτό ουσιαστικά μπήκε από το υπουργείο, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρθηκε στην απόφαση για το 50%+1 που εφαρμόζεται για να κλείσει μία τάξη, και ξεκαθάρισε ότι αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε ούτε προτάθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην οποία είναι μέλος, αλλά τέθηκε από το υπουργείο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το πρωτόκολλο του 50%+1 κρουσμάτων (ώστε να κλείσει ένα σχολικό τμήμα), δεν ήταν κάτι που συζήτησε η Επιτροπή. Αυτό ουσιαστικά μπήκε από το υπουργείο, κατά τη γνώμη μου ως όριο πάνω από το οποίο δεν μπορεί πλέον – για εκπαιδευτικούς λόγους – να γίνεται μάθημα. Δεν μπορούμε να βάλουμε εμείς ένα όριο, έτσι οριζόντιο από τώρα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, πρόσθεσε πως την εικόνα στα σχολεία την εξετάζουν καθημερινά και το πότε πρέπει να κλείνει μία τάξη ή όχι εξαρτάται και από τις συρροές που θα δούμε.

«Αν ξαφνικά δεις μια μεγάλη συρροή σε ένα σχολείο, και πέντε παιδιά να είναι τα άρρωστα, θα χρειαστεί να κλείσει το σχολείο, έτσι κι αλλιώς. Μπορεί να έχει 20 ασθενείς, που δεν συνδέονται μεταξύ του και να μην χρειάζεται να το κάνεις. Δεν είναι εύκολο να βάλεις ένα όριο», εξήγησε.

Η Όμικρον δεν είναι γριπούλα

Αναφορικά με την Όμικρον, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ξακαθαριστεί το τοπίο, ωστόσο «φαίνεται ότι είναι πολύ μεταδοτική και λιγότερο παθογόνος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μια απλή γριπούλα, σε καμία περίπτωση. Ακόμα δεν έχουμε πολλές νοσηλείες από Όμικρον, ίσως όμως αυτό να οφείλεται στο ότι είναι σχετικά νωρίς η διασπορά της και αφορά νεότερους».

«Δεν ξεμπερδέψαμε με τις επιδημίες», υπογράμμισε.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zUXMZo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->