Δίκη ψευτογιατρού: «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας», σοκαριστική μαρτυρία

Δίκη ψευτογιατρού: «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας», σοκαριστική μαρτυρία

Νέα μαρτυρία στη δίκη για τη δράση του ψευτογιατρού, από άνδρα που τον εμπιστεύτηκε για τη σύζυγο και την κόρη του, αμφότερες καρκινοπαθείς.

Συγκλονίζουν τα όσα ακούγονται για τη δράση του ψευτογιατρού, καθώς συνεχίζεται η δίκη με τις μαρτυρίες να σοκάρουν. 

Με τη συγκλονιστική κατάθεση ενός ακόμη μάρτυρα, του οποίου σύζυγος και κόρη, καρκινοπαθείς και οι δύο, εμπιστεύθηκαν τον «ψευτογιατρό» αποσπώντας τους πάνω από 52.000 ευρώ, συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Με παρόντα τον «ψευτογιατρό» στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο μάρτυρας περιέγραψε πως το 2017 μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του επισκέφθηκαν τον κατηγορούμενο σε μοναστήρι στο Πήλιο για την ασθένεια του παιδιού του, ενώ έβγαλε από την τσέπη του και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που τους είχε δώσει ο «ψευτογιατρός», υποσχόμενος πλήρη ίαση.

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, και στρέφοντας το κεφάλι του προς τον κατηγορούμενο του είπε: «Τα λέω καλά;» με την πρόεδρο να του ζητά να ηρεμήσει.

«Έφτασε η σειρά μας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρης μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε "μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια". Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί, η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας"….».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα στις 29-12-2017 συναντήθηκαν με τον κατηγορούμενο σε ιδιωτική κλινική, όπου του έδωσε 11.800 σε επιταγές για τη θεραπεία.

«Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός». Πάντα επικαλούνταν τα θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε πώς αρρώστησε και η γυναίκα του.

«Τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα… Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τα ποσά που δέχτηκε από τα θύματα 

Αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό». Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως τελικά διέκοψαν τη θεραπεία, το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψη του «ψευτογιατρού».

«Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθανε»

«Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά – σιγά, ωστόσο, χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HRKI9V
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη