-->

Τέταρτη δόση: «Κλείδωσε» από την Επιτροπή Εμβολιασμών, πότε και ποιοι θα την κάνουν

Τέταρτη δόση: «Κλείδωσε» από την Επιτροπή Εμβολιασμών, πότε και ποιοι θα την κάνουν

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το πράσινο φως για την τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους.

«Κλείδωσε» η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε τη χορήγησή της σε ανοσοκατεσταλμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τέταρτη δόση θα πραγματοποιείται τουλάχιστον τρείς μήνες μετά από την τρίτη δόση, ενώ η πλατφόρμα για ραντεβού θα ανοίγει δύο εβδομάδες πριν «κλείσει» το τρίμηνο.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Έρχονται εξελίξεις ακόμα και σήμερα

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους νωρίτερα προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις όσον αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους.

Συγκεκριμένα, όπως ξεκαθάρισε, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα, ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής - δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

«Η τετάρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δήλωσε πως όλοι οι διασωληνωμένοι είναι με μετάλλαξη Δέλτα ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η όμικρον είναι μια μετάλλαξη χαμηλής μεταδοτικότητας ενώ η τρίτη δόση προστατεύει ώστε να μην την περάσει κάποιος βαριά.

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tlyZwf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->