«Βόμβα» από Γερμανία, «ίσως έρθει πιο θανατηφόρα μετάλλαξη»

pexels

Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει την εμβολιαστική της στρατηγική για να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Όμικρον και να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να αναπτύξει ένα νέο εμβόλιο γρήγορα, αν στο μέλλον βρεθεί αντιμέτωπη με μια πιο θανατηφόρα μετάλλαξη του κορονοϊού, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Αν υπάρξει ένα παραλλαγμένο στέλεχος που είναι τόσο μεταδοτικό όσο το Όμικρον και σημαντικά πιο θανατηφόρο, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε και να παράξουμε ένα νέο εμβόλιο σε πολύ σύντομο χρόνο», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μόνιμο σύστημα για την άμεση αγορά και τη διανομή εμβολίων οποιαδήποτε στιγμή διότι ίσως υπάρξουν σοβαρά νέα ξεσπάσματα της επιδημίας, εξήγησε ο Λάουτεμπαχ.

«Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε την αφελή υπόθεση ότι η πανδημία θα τελειώσει σύντομα. Δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε.

Πλέον το 44% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία οφείλεται στο στέλεχος Όμικρον, όπως έχει ανακοινώσει το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Γερμανία 55.889 νέες μολύνσεις, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν να αυστηροποιήσουν τους κανόνες για την είσοδο των πολιτών σε μπαρ και εστιατόρια σε μια προσπάθεια να πείσουν περισσότερους να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19, ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν τη μείωση του χρόνου καραντίνας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HJIsS4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη