Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, μέχρι πότε η απόφαση

Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, μέχρι πότε η απόφαση

Αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, είναι η τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών πλησιάζουν.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους ανεμβολίαστους πολίτες είναι άνω των 60 ετών και δεν θα έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η τσέπη τους θα είναι πιο άδεια κατά 100 ευρώ το μήνα για όσο καιρό παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Αναφορικά με τις εξαιρέσεις, πρόστιμο 100 ευρώ δε θα πληρώνουν όσοι, για λόγους υγείας, δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Αυτοί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα εξαίρεσης μέχρι αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στο emvolio.gov.gr, με τις αιτήσεις να εξετάζονται μέχρι την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Η απόφαση κοινοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο, στον αιτούντα και στον θεράποντα ιατρό, ενώ από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έκδοση της απόφασης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Τέλος, στις 28 Ιανουαρίου θα πρέπει όσοι λάβουν απορριπτική απόφαση να έχουν κάνει την πρώτη δόση ώστε να μην καταλογιστεί το πρόστιμο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tmdaN0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη