Τα «γύρισε» ο Μπόρις Τζόνσον: «Ήμουν στο κορονοπάρτι, ζητάω συγγνώμη»

intime

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εν τέλει παραδέχθηκε (μετά και από τις πιέσεις από το κόμμα του) ότι ήταν στο... κορονοπάρτι της Downing Street κατά το πρώτο lockdown, τον Μάιο του 2020. «Κατανοώ την οργή που έχει προκαλέσει αυτό», σημειώνει.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη. Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Πήγα στον κήπο περίπου στις 18.00 της 20ης Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Ο Τζόνσον χάνει την υποστήριξη των Τόρις», είναι ο τίτλος της Daily Telegraph, που προβάλλει την έκκληση του επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην Σκωτία Ντάγκλας Ρος για παραίτηση, αν αποδειχθεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραβίασε τους κανόνες και εξαπάτησε το Κοινοβούλιο.

Οι Times προβάλλουν την θέση μελών της κυβέρνησης που ζητούν από τον Μπόρις Τζόνσον «να εκφράσει την λύπη του», για να μην «τους πάρει όλους η μπάλα».

Η Daily Mail αναρωτιέται αν «το πάρτι έχει τελειώσει για τον πρωθυπουργό», τονίζοντας ότι ο συντηρητικός ηγέτης περνά την σοβαρότερη κρίση από την άνοδό του στην εξουσία τον Ιούλιο 2019.

Η The Guardian προβάλλει την οργή των συντηρητικών βουλευτών κατά του ηγέτη τους, τις εκκλήσεις τους για διαφάνεια και για την έκφραση συγγνώμης.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3niOgtU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη