Θεοδωρικάκος: «Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να συνεργάζεται με την Αστυνομία όπου χρειάζεται»

Θεοδωρικάκος: «Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να συνεργάζεται με την Αστυνομία όπου χρειάζεται»

«Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας και συνεργασία με την Αστυνομία όπου χρειάζεται», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής και συνεργασία με την Αστυνομία όπου χρειάζεται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ για την εκκένωση κατάληψης, καθώς και την επίθεση σε καθηγητή μέσα στην ΑΣΟΕΕ χτες το μεσημέρι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή των Χρ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν τον χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:

«Πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό.

Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Fo4gRw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη