Τα δύο έργα που φιλοδοξούν να λύσουν το «έμφραγμα» σε Κηφισό και κεντρικούς δρόμους

pexels

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει στα άμεσα πλάνα του την «επικοινωνία» της Αττικής Οδού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, μέση της Σήραγγας Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, η Σήραγγα Ηλιούπολης θα είναι ο δεύτερος κάθετος οδικός άξονας στην Αθήνα και θα συνδέει τα νότια με τα βόρεια προάστια. Μέχρι τώρα, μόνο η Λεωφόρος Κηφισού προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αλλά την ίδια στιγμή είναι και είσοδος στην Αθήνα και από την Κόρινθο και από τη Λαμία, με αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση σχεδόν καθημερινά.

Έτσι, με τη νέα σήραγγα θα αποσυμφορηθεί η Λεωφόρος Κηφισού και θα υπάρχει εναλλακτική για τη σύνδεση Νοτίων- Βορείων Προαστείων , αλλά και σύνδεση με το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, στα σχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι και η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό, η επέκταση μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας και τώρα προστίθεται και η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, η οποία θα περιλαμβάνει μια σήραγγα που θα συνδέει σε 10 λεπτά την Λεωφόρο Κατεχάκη με την Λεωφορο Βουλιαγμένης και θα είναι «επέκταση» της Αττικής Οδού.

Πάντως, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάληξη της και αν θα είναι στο ύψος του Αγίου Δημητρίου στο Metro Mall ή κάπου διαφορετικά.

Η σήραγγα θα είναι μήκους 3 χιλιομέτρων, με 3 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς εξόδους, που θα ξεκινά από το ύψος της Καισαριανής και θα καταλήγει στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, με τη διαδρομή να διαρκεί 1-2 λεπτά όταν σήμερα φτάνει και 30 λεπτά σε ώρες αιχμής.

Το πλάνο περιλαμβάνει και κλειστή Λεωφόρο Βουλιαγμένης, 3 χιλιομέτρων, με την ανισοπεδοποίηση 4 ισόπεδων κόμβων στη συμβολή με τις οδούς Δωδεκανήσου, με την Εθνάρχου Μακαρίου και Μαυρομιχάλη, με την Ανεξαρτησίας-Κύπρου και την Εθνικής Αντιστάσεως-Λεωφόρο Αλίμου, με την κατάργηση της μεσαίας νησίδας.

Η σύνδεση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Λεωφόρο Κατεχάκη- Καρέα υπήρχε στα πλάνα και επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά, αλλά δεν προχώρησε καθώς υπήρχαν πολλές αντικρουόμενες απόψεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rbRoJq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη