-->

Απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για Σακελλαροπούλου: «Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα»

Απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για Σακελλαροπούλου: «Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα»

Σκληρή απάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για τα όσα προκλητικά ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη Μικρασιατική Καταστροφή, έδωσε η Αθήνα.

 

Επίθεση στην Άγκυρα εξαπέλυσε η Αθήνα έπειτα από την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο καταφέρθηκε εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολο τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3I0UhDt
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->