Η μετάλλαξη Όμικρον στέλνει τα παιδιά στο νοσοκομείο

Η μετάλλαξη Όμικρον στέλνει τα παιδιά στο νοσοκομείο

Από τις αρχές τις πανδημίας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν νοσηλευτεί 160 παιδιά. Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τώρα έχουν νοσηλευτεί 195 παιδιά, εξαιτίας του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Η «Όμικρον» φαίνεται ότι προτιμάει τα παιδιά και τους νεότερους ηλικιακά. Η θετικότητα στα παιδιατρικά περιστατικά που φτάνουν στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ φτάνει το 90%, όπως γράφει το pelop.gr.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα οι παιδιατρικές κλίνες κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, δεν έμειναν ούτε μία μέρα κενές.

Σύμφωνα δε με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 3-9 Ιανουαρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 43.386, αποτελώντας το 18% (από 12% την προηγούμενη εβδομάδα).

«Από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαμε νοσηλεύσει 160 παιδιά. Από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τώρα έχουμε νοσηλεύσει 195 παιδιά. Η σύγκριση των δύο αριθμών δείχνει την κατακόρυφη αύξηση των παιδιατρικών κρουσμάτων» λέει ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής καθηγητής, Γαβριήλ Δημητρίου, στο pelop.gr

Βέβαια την περίοδο αυτή κυκλοφορούν και διάφορες άλλες λοιμώξεις, οι οποίες επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση της υγείας των παιδιών. «Το θετικό είναι ότι τα συμπτώματα που εμφανίζουν δεν είναι βαριά και η νοσηλεία τους δεν ξεπερνάει τις τρεις με τέσσερις ημέρες. Κυρίως εμφανίζουν πυρετό και αναπνευστική δυσκολία» αναφέρει ο κ. Δημητρίου.

Η Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ είναι η μοναδική σε επίπεδο ευρύτερης περιφέρειας που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διακομίζονται στην Πάτρα όλα τα παιδιατρικά περιστατικά κορονοϊού που χρήζουν νοσηλείας.

«Η λειτουργία μας αυτή τη στιγμή είναι οριακή από απόψεως ιατρικού προσωπικού. Έχουμε σχεδόν δέκα άδειες κυήσεως σε ειδικευόμενες. Πρόσληψη δε επιμελητή β' έχει να γίνει στην κλινική μας, από το 2011. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο πιεστικές είναι οι συνθήκες λειτουργίας μας» τονίζει ο καθηγητής.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FrBgZj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη