«Βόμβα» από Παγώνη για Όμικρον: «Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και να διασωληνωθούν» (βίντεο)

«Βόμβα» από Παγώνη για Όμικρον: «Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και να διασωληνωθούν» (βίντεο)

Ιδιαίτερα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική, με την Δέλτα και την Όμικρον να επικρατούν στις νοσηλείες.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από την Όμικρον και να διασωληνωθούν.

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χθες, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, γιατί μετατρέπεται σε mega εμβολιαστικό κέντρο και αποφασίστηκε να μην εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα και ανά δεύτερη Κυριακή να κάνει γενικές εφημερίες.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιδρούν γιατί δεν είναι δυνατόν να σταματήσει να δουλεύει το «Παίδων Πεντέλης» και να σταματάνε τα χειρουργεία μικρών παιδιών.

«Το Παίδων Πεντέλης είναι ένα κόσμημα, ένα φοβερό νοσοκομείο. Καλύπτει τα Βόρεια Προάστια, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και κόσμο από τα νησιά. Γίνεται μεγάλη δουλειά για τα παιδιά στο νοσοκομείο και μειώνει το φορτίο στα νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία».

Από χθες το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά και όλα δείχνουν πως ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, με την Ματίνα Παγώνη να σχολιάζει πως «η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων».

Επιθετική η Όμικρον στους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, στα νοσοκομεία επικρατούν 50% η Δέλτα και 50% η Όμικρον.

«Στις ΜΕΘ μέχρι τώρα έχουμε Δέλτα. Αυτό που βλέπουμε από τις εφημερίες μας είναι ότι η Όμικρον είναι πολύ επιθετική, αλλά ιδιαίτερα στους ανεμβολίαστους. Με πιο σοβαρά συμπτώματα είναι οι ανεμβολίαστοι. Η τρίτη δόση είναι αυτή που μπορεί να σώσει κόσμο και από την Όμικρον, γιατί προφυλάσσει σε υψηλά ποσοστά», δήλωσε.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο διασωλήνωσης όσοι είναι ανεμβολίαστοι και πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ θεωρεί πως είναι λάθος η πενταήμερη καραντίνα των ασθενών και ζητάει να αυξηθεί.

«Όσο εμβολιασμένος και να είσαι, όσο και τα απλά συμπτώματα να έχεις, μπορεί την πέμπτη μέρα να μην έχεις τίποτα από αυτά τα συμπτώματα, όμως είσαι τόσο καταβεβλημένος από τη νόσο και δεν μπορείς να πας να δουλέψεις. Είναι δυνατόν να λέμε 5 μέρες και γύρνα να δουλέψεις; Ίσως παρασύρθηκαν από το εξωτερικό»

Προβληματίζει η αύξηση των εισαγωγών με την Όμικρον. Οι ασθενείς που νοσούν από τη μετάλλαξη μπαίνουν στις απλές κλίνες Covid, κάθονται κάποιες ημέρες και στη συνέχεια φεύγουν.

«Οι πιο δύσκολοι είναι οι ανεμβολίαστοι. Έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα και γι' αυτό μένουν περισσότερο χρονικό διάστημα», είπε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3I5xer6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη