Αλαλούμ με τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα

Αλαλούμ με τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα

Τεράστιο μπέρδεμα με τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα, καθώς υπουργός Οικονομικών, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός ανάπτυξης σύμφωνα με τις δηλώσεις τους φαίνεται να μην συμφωνούν για το τι πρόκειται τελικά να γίνει.

Σε περιδίνηση, Χ. Σταϊκούρας, Γ. Οικονόμου και Α. Γεωργιάδης, σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα.

Με ξεχωριστές δηλώσεις ο καθένας μέσα σε λίγες ώρες διέψευσαν τη μείωση του ΦΠΑ και άλλοι την... επιβεβαίωσαν.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ έκανε λόγο για μείωση του ΦΠΑ μετά από λίγες ώρες το διέψευσε τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν ισχυσρίστηκε ποτέ ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ.

«Εγώ, ποτέ δεν είπα ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε για την απάντηση που είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως δεν είναι μια απλή υπόθεση, διαψεύδοντας εμμέσως πλην σαφώς αυτά που είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης την προηγούμενη ημέρα, ότι εξετάζεται το θέμα μείωσης του ΦΠΑ για την αναχαίτιση της ακρίβειας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε συνέχεια της δήλωσης στο ΣΚΑΪ (ότι δεν είπε ποτέ για μείωση του ΦΠΑ), πρόσθεσε ότι ερωτήθηκε από το δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ και απάντησε ότι «εξετάζεται». Ο ίδιος συμπλήρωσε τώρα, ότι αυτό το μέτρο έχει υψηλό δημοσιονομικό κόστος, υιοθετώντας σε ελάχιστες ώρες τη γραμμή του υπουργείου Οικονομικών, ότι έχει υψηλό δημοσιονομικό κόστος και δεν τίθεται καν ως ενδεχόμενο η μείωση του ΦΠΑ κατά την παρούσα χρονική περίοδο και για μια σειρά άλλων λόγων.

Στις καλένδες ΄εστειλε και ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας τις αναφορές περί νέων μειώσεων του ΦΠΑ.

«Δεν μπορούν να γίνουν νέες μειώσεις ΦΠΑ γιατί θα εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χ. Σταϊκούρας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόνιμες παρεμβάσεις για να βοηθήσει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη με μειώσεις φόρων και αύξηση μισθών ενώ είπε πως έχει επιδοτήσει το ενεργειακό κόστος τον Ιανουάριο με 400 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως υφίσταται μείωση των

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, άφησε ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.
 
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε εκτενώς στην ενεργειακή κρίση που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και σημείωσε πως η κυβέρνηση προωθεί και νέες παρεμβάσεις, για να απορροφήσει μέρος των αυξήσεων.
 
«Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες ανατιμήσεις. Αυτό έχει τις συνέπειές του και για τα ελληνικά νοικοκυριά. Κάναμε παρεμβάσεις από την πρώτη στιγμή (400 εκατ. για στήριξη του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος), παρακολουθούμε το φαινόμενο για τις ανατιμήσεις που αναμένονται και εξετάζουμε μια σειρά παρεμβάσεων», τόνισε αρχικά ο κ. Οικονόμου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και κάνοντας λόγο για νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.
 
Ωστόσο όπως υπογράμμισε «η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι μια απλή υπόθεση, η πρόθεσή μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές».


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3re9hHk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη