-->

Βορίδης για άδειες ειδικού σκοπού: «Την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί το πρόβλημα»

Βορίδης για άδειες ειδικού σκοπού: «Την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί το πρόβλημα»

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μίλησε σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους από κορονοϊό, τι είπε για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και τις απολύσεις υγειονομικών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αναφορικά με τις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους από κορονοϊό, είπε ότι θα υπάρξει ρύθμιση σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού και πώς η κυβέρνηση δουλεύει πάνω σε αυτό, και πώς μέσα στην επόμενη βδομάδα θα έχει λυθεί.

Αναλυτικά είπε, «Πρόκειται να υπάρξει μια ρύθμιση για τις άδειες ειδικούς σκοπού, δουλεύουμε για αυτό. Θα υπάρξει μια συνολική απάντηση και θα είναι η προσπάθειά μας να είναι η απάντηση αυτή εναρμονισμένη και για τον ιδιωτικό και για το δημόσιο τομέα.

Το λέω αυτό γιατί είναι διαφορετικά τα υπουργεία τα οποία έχουν την ευθύνη για τα ζητήματα αυτά. Στην περίπτωση τη δική μας χρειαζόμαστε νομοθεσία και επειδή αυτή την εβδομάδα δεν υπήρχε χώρος στη Βουλή για νομοθεσία την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε τη διάταξη και νομίζω ότι θα έχει λυθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.»

Πρόστιμο των 100€ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

«Θα εφαρμοστεί το πρόστιμο, το λέω με κατηγορηματικό τρόπο και χωρίς επιφύλαξη, θα εισπραχθούν όπως όλα τα πρόστιμα.

Ενώ στο γιατί δεν μπήκαν εισοδηματικά κριτήρια ο υπουργός είπε, «γιατί τότε το πρόστιμο δεν θα το εισπράτταμε ποτέ, γιατί προφανώς τότε προκειμένου να επιβληθεί το πρόστιμο θα έπρεπε να υπάρχει μια κρίση επί του εισοδήματος, άρα να υπάρχουν πρόσθετες αιτιολογίες που αφορούν στο γιατί διαφοροποιείται, και με ποιο τρόπο διαφοροποιείται, το πρόστιμο ανάλογα με το εισόδημα.

Αρα αντί να έχω μια οριζόντια επιβολή ενός προστίμου το οποίο έχει στόχο την παρακίνηση και τη συμμόρφωση σε σχέση με την εμβολιασμό θα πήγαινα σε μια διαδικασία αιτιολογημένης ειδικά και εμπεριστατωμένης απόφασης σε σχέση με το εισόδημα και την επιβολή του προστίμου. Άρα στην πραγματικότητα αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλουμε μια διαδικασία από την οποία δεν θα επιβληθεί ποτέ στην πραγματικότητα το πρόστιμο.»

Για τις απολύσεις των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου

«Αυτό είναι προφανώς μια απόφαση του υπουργού Υγείας. Από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών λέμε πρώτον ότι θεωρώ απολύτως θεμιτή, αν το αποφασίσει ο υπουργός Υγείας, την επιβολή μιας υποχρεώσεως υγειονομικού χαρακτήρα σε αυτούς που ασκούν υγειονομικά καθήκοντα.

Αυτό δεν είναι πρωτοφανέρωτο στην έννομή μας τάξη, δεν είναι κάτι καινούργιο παραδείγματος χάρη αν θέλει κάποιος να πιάσει δουλειά σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν υγειονομικά προαπαιτούμενα άρα ορισμένα επαγγέλματα τα οποία είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρωτίστως και κυρίως δε τα επαγγέλματα των υγειονομικών μπορούν να συνδεθούν με ορισμένες υγειονομικές απαιτήσεις μια τέτοια υγειονομική απαίτηση θα μπορούσε να είναι ο εμβολιασμός covid.

Μπορεί αυτό να είναι μια προϋπόθεση αν κάποιος θέλει να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες. Ισχύει στην έννομη μας τάξη να επιβάλλουμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις για ορισμένα επαγγέλματα, αυτό είναι μια απόφαση του υπουργείου Υγείας και το υπουργείο Εσωτερικών θα μεριμνήσει ώστε σε περίπτωση που υπάρξει αυτή η απόφαση να μην υπάρξει οποιαδήποτε διαταραχή στην παροχή υγείας προς τους νοσηλευμένους από ένα τέτοιο μέτρο.

Ήδη έχουμε μεριμνήσει γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι από το Σεπτέμβριο σε αναστολή άρα το σύστημα υγείας δεν δέχεται τις υπηρεσίες τους από τον Σεπτέμβριο επομένως έχει λειτουργήσει και έχει ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας χωρίς τη συνδρομή τους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ακούσουμε λίγο.

Ότι σε μια χρονική στιγμή που πιέζεται το σύστημα υγείας οι άνθρωποι αυτοί δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας και επομένως κάπως κατάφερε το σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει χωρίς την παρουσία τους, και οφείλω να πω ότι κατάφερε να ανταπεξέλθει χάρη στην παρουσία άλλων γιατί ήρθαν άλλοι και πήραν τη θέση τους.», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50 ετών, είπε ότι αυτά είναι ζητήματα που εξετάζονται ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3fjXGRt
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->