Έτσι βγάζετε βεβαίωση θετικού τεστ για την δουλειά σας

Έτσι βγάζετε βεβαίωση θετικού τεστ για την δουλειά σας 

Η βεβαίωση χορηγείται αποκλειστικά για απουσία από την εργασία και δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR.

Όσοι εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορονοϊό με βάση το rapid test μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού για απουσία από την εργασία μέσω gov.gr.

Οι νοσούντες εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν στη συγκεκριμένη εφαρμογή το θετικό αποτέλεσμα του τεστ ώστε να θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία τους.

Ωστόσο η βεβαίωση δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR και χορηγείται αποκλειστικά για την εργασία. 

Για να λάβουν οι εργαζόμενοι την βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό έλεγχο χρειάζονται: 

  •  τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet,
  • τον ΑΜΚΑ τους.

Σχετικά με τη δυνατότητα των εργαζομένων να θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες και να απέχουν από την εργασία τους εφόσον βρεθούν θετικοί στον Covid-19 ισχύει:

  • Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου ο εργαζόμενος να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του στην περίπτωση νόσησης λόγω covid-19 απαιτείται μόνο rapid test.
  • Εάν ο εργαζόμενος θέλει να κάνει χρήση άδειας ασθενείας και να λάβει σχετικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή και μόνο – όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία – απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει άλλωστε για όλες τις ασθένειες.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3K6VDi3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη