Επιβεβαίωση του Dnews: Περισσότερες επιχειρήσεις στους ΚΑΔ για αναστολή εργασίας - Όριο 25%

EUROKINISSI

Το νέο πλαίσιο των αναστολών και την διεύρυνση των αναστολών αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας όπως είχε γράψει από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2021 το Dnews.

Θα δοθεί η δυνατότητα για δύο εβδομάδες, σε πρώτη φάση, να βάλουν το 25% των εργαζόμενών τους σε καθεστώς αναστολής», τα υπουργεία Οικονομικών κα Εργασίας προχωρούν σε διεύρυνση των ΚΑΔ που μπορούν να εντάξουν σε αναστολή έως και το 25% των εργαζομένων τους.
 
Το Dnews είχε προαναγγείλει την επεξεργασία  των ΚΑΔ και την διεύρυνση της λίστα, προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, όπως και ότι θα μπει όριο στον αριθμό των εργαζομένων που θα τεθούν σε αναστολή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε αναστολή συμβάσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι των παρακάτω δραστηριοτήτων  έως και το τέλος Ιανουαρίου:  
 
- Επέκταση των προσωρινών αναστολών εργασίας εργαζομένων με αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιπλέον κλάδους, με οριοθέτηση ποσοστού επί του απασχολούμενου προσωπικού που δύναται να τίθεται σε αναστολή.
 
Από την 1η/1/2022 και έως τις 31/1/2022 έχουν ήδη δυνατότητα να θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους αποκλειστικά οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους (Πίνακας Α):
 
 Νυχτερινά κέντρα και Μπαρ
 Αίθουσες συναυλιών και επαγγέλματα συναφή με τη μουσική.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.
Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 
1.α. Από τις 14/1/2022 και έως τις 31/1/2022 επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή το 100% των εργαζομένων τους οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους (Πίνακας Β.1):
 
 Τέχνες του θεάματος και θέατρα
 Χώροι εκδηλώσεων και θεαμάτων
 Διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων
 Παιδότοποι.
 
1.β. Από τις 14/1/2022 και έως τις 31/1/2022 επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους και τουλάχιστον έναν εργαζόμενο οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους (Πίνακας Β.2):
 Εστίαση
 Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)
 Ξενοδοχεία
 Ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων
 Κινηματογράφοι
 
 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
 Γυμναστήρια
 Αθλητική εκπαίδευση και αθλητικές δραστηριότητες 
 Σχολές χορού
 
 Φυσική ευεξία
 Πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα
 Καζίνο.
 Το κόστος της επέκτασης του μέτρου εκτιμάται σε 30 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο του μηνός Ιανουαρίου.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tsXPKK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη