ECDC στο News4Health: Δεν έχουμε λάβει ειδοποιήσεις ή αναφορές από κράτη-μέλη για την Όμικρον 2

ECDC στο News4Health: Δεν έχουμε λάβει ειδοποιήσεις ή αναφορές από κράτη-μέλη για την Όμικρον 2

Μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, το ECDC, δεν έχει λάβει αναφορές για την «παραλλαγή» της Όμικρον, ξεκαθαρίζει ο φορέας στο News4health.

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ECDC σε ερώτημα του News4Health για την καταγραφή της υποπαραλλαγής της Όμικρον, γνωστό και ως Όμικρον 2 στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το φορέα, «το ECDC δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση ή αναφορές από κράτη μέλη για αυτό το «στέλεχος» της Όμικρον».

Παραπέμπει δε στην επιδημιολογική επιτήρηση που αφορά στην Όμικρον στο παρακάτω link, ενώ ο φορέας παρακολουθεί και τις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία (variants of concern), όπως φαίνεται εδώ. Αντιστοίχως, δεν έχουν υποβληθεί, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σχετικές αναφορές από κράτη-μέλη (όπως φαίνεται εδώ).

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία που δημοσιεύει το ECDC αφορούν έως και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες τα δεδομένα να αλλάξουν. «Αν αυτή η κατάσταση αλλάξει, πληροφορίες θα δημοσιευθούν στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων ενημερώσεων», ξεκαθαρίζουν από το ECDC στο News4health.

Είναι άλλωστε ενδεικτική η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Δανία. Σύμφωνα με τον δανέζικο ΕΟΔΥ, η υποπαραλλαγή BA.2 «κερδίζει έδαφος», καθώς από το 20% όλων των κρουσμάτων COVID στην Δανία την τελευταία εβδομάδα του 2021, αποτελεί πλέον το 45% τη 2η εβδομάδα του 2022.

Παρόλα αυτά οι Δανοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί σημειώνοντας πως η αρχική ανάλυση δεν δείχνει διαφορές στις νοσηλείες.

Διαβάστε σχετικά εδώ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GP5HKr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη