-->

Έφτασε στην Ελλάδα η διάσημη πίτσα Franco Manca

Έφτασε στην Ελλάδα η διάσημη πίτσα Franco Manca

Έφτασε στην Ελλάδα η διάσημη βρετανική αλυσίδα πίτσας Franco Manca, πραγματοποιώντας την πρώτη της επέκταση εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική αλυσίδα συστήνεται και επίσημα στο ελληνικό κοινό, μέσα από το πρώτο της κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια που άνοιξε τις πόρτες του πριν από δύο 24ωρα. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 2 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που προτείνουν οι επίσημοι φορείς κατά του Covid-19.

Ήταν στις αρχές του περασμένου Νοέμβριου όταν η Fulham Shore, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η Franco Manca, ανακοίνωσε την είσοδο της αλυσίδας εστιατορίων στην ελληνική αγορά, υπογράφοντας συμφωνία franchise (δικαιόχρησης) με ομάδα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Της ομάδας ηγείται ο διάσημος James Ravano, ενώ ενεργό ρόλο στη συμφωνία θα έχει και ο Nabil Mankarious, διευθυντικό στέλεχος της Fulham Shore.

Σε πρώτο στάδιο η συμφωνία προβλέπει το άνοιγμα τουλάχιστον έξι εστιατορίων πίτσας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο ελληνικής καταγωγής James Ravano ίδρυσε την γνωστή αλυσίδα Chillbox όσο ζούσε στη Βρετανία, ενώ έχει 20ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, αφού εργαζόταν για τις γνωστές αλυσίδες PizzaExpress και Zizzi chains. Πλέον έχει γυρίσει στην Ελλάδα και ελέγχει τα Soho Burger.

Όραμα του Ravano είναι να ανοίξει τουλάχιστον 25 εστιατόρια της αλυσίδας Franco Manca στην ελληνική αγορά.

Η Franco Manca

Η Franco Manca είναι αλυσίδα πίτσας που ιδρύθηκε το 2008 από τους Giuseppe Mascoli και Bridget Hugo, ενώ το σήμα κατατεθέν της είναι η ναπολιτάνικη πίτσα, που παρασκευάζεται με παραδοσιακή συνταγή από τη Νάπολη. Έχει βραβευθεί ως το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στη Βρετανία.

Η πρώτη πιτσαρία άνοιξε στη Brixton Market στο Λονδίνο, ενώ πλέον διαθέτει εστιατόρια σε όλες τις μεγάλες βρετανικές πόλεις, όπως το Μπράιτον, το Μπρίστολ, το Κέιμπριτζ και το Μάντσεστερ. Πρόσφατα επεκτάθηκε και στη Σκωτία, με νέα καταστήματα σε Γλασκόβη και Εδιμβούργο.

Τον Μάρτιο του 2015, η Franco Manca εξαγοράστηκε από τη Fulham Shore.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3AbwZbz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->