Ξεκινά η πρώτη δίκη για το ελληνικό metoo

Ξεκινά η πρώτη δίκη για το ελληνικό metoo

Την Τετάρτη 12 Ιανουρίου 2022 στο Πρωτοδικείο Αθηνών - Κακουργοδικείο ξεκινάει η δίκη της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου που είχε καταγγείλει τον προπονητή της για κακοποίηση.

Ξεκινάει αύριο η πρωτη δίκη για το ελληνικό meetoo, ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατωρου για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος αθλητριών στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση ανήλικης αθλήτριας η οποία προ δεκαετίας, από τα 11 έως τα 14 της χρόνια κακοποιούνταν από τον ήδη προφυλακισμένο προπονητή της. Η Σοφία Μπεκατώρου θα είναι μάρτυρας στη δίκη.

Υπενθυμίζεται, ότι στην απολογία του ο 38χρονος προπονητής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας «ξέρω ότι θα τιμωρηθώ και πρέπει να τιμωρηθώ αλλά όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ».

Τέλος, οργανώσεις αλληλεγγύης απευθύνουν κάλεσμα έξω από τα δικαστήρια στην οδό Δεγλερη για να υποστηρίξουν την αθλήτρια και την απόφασή της να κινηθεί νομικά.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3K0FZEM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη