Φορείς ΠΦΥ για PCR σε τιμή: Η Ελλάδα κάτω από το όριο σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές της ΕΕ (πίνακας)

Φορείς ΠΦΥ για PCR σε τιμή: Η Ελλάδα κάτω από το όριο σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές της ΕΕ (πίνακας)

Τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν ληφθεί από τα Υπουργεία Υγείας των χωρών αυτών, από διαγνωστικά κέντρα της εκάστοτε χώρας, από Πρεσβείες και από τα αεροδρόμια των χωρών αυτών.

 

Μετά από έρευνα που έγινε από το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τις ισχύουσες τιμές στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση για την διενέργεια των Rapid και PCR test, διαπιστώθηκε, ότι η Ελλάδα με την ισχύουσα τιμή των 10 και 47 ευρώ αντίστοιχα είναι στο κάτω όριο σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε καμία περίπτωση στο μέσο όρο.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί όπως αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο της ΠΦΥ «ότι πολλές χώρες της Ένωσης δεν έχουν διατιμήσει τις τιμές αυτών των εξετάσεων σε αντίθεση με την Ελλάδα», σύμφωνα με πληροφορίες από το news4health.gr.

Παραθέτει μάλιστα και σχετικό πίνακα: 

pinakas

Επιπλέον αναφέρει ότι «ακόμα και όταν ήταν ελεύθερη η οικονομία στις τιμές των Rapid και PCR στην Ελλάδα, οι τιμές είχαν διαμορφωθεί στον μέσο όρο της Ε.Ε».

Όπως σημειώνει: «Είναι ευνόητο ότι το λειτουργικό κόστος εκτέλεσης των ανωτέρω εξετάσεων στην Ελλάδα δεν είναι μικρότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, άρα και η χαμηλή τιμή τους για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως δεν δικαιολογείται».

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qrmCwF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη