Γεωργιάδης για το πλαφόν στο PCR: Άλλο η λιανική τιμή του μοριακού τεστ και άλλο η χονδρική

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εξηγήσεις για τις τιμές των PCR έδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το πλαφόν αφορά στην ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης. Μην το συγκρίνετε κάθε μέρα με το όποιο αποτέλεσμα του όποιου διαγωνισμού», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την τιμή των PCR και τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες γύρω από αυτό το ζήτημα.

Για τα PCR, πρόσθεσε ότι είναι άλλο πράγμα το πλαφόν στη λιανική πώληση «που απαγορεύει σε κάποιον να πουλήσει παραπάνω από 47 ευρώ» και άλλο πράγμα η τιμή που πετυχαίνει κάθε ένας πολίτης, επιχείρηση, φορέας ή οργανισμός που πηγαίνει και αγοράζει περισσότερα του ενός PCR.

«Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση. Δεν είπαμε ότι το PCR θα κάνει 47 ευρώ. Είπαμε ότι δεν μπορεί να κάνει παραπάνω από 47 ευρώ», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εξηγώντας πώς οριοθετήθηκε αυτή η τιμή των 47 ευρώ, είπε ότι βγήκε υπολογίζοντας το κόστος αγοράς από ένα εργαστήριο στη χονδρική τιμή του PCR συν τα λειτουργικά του έξοδα και το νόμιμο κέρδος.

«Είμαι υπουργός όλων των Ελλήνων και με ενδιαφέρει να υπάρχουν και τα μικρά εργαστήρια, δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο με τα μέτρα των μεγάλων. Πέραν του οικονομικού σκέλους και τις θέσεις εργασίας, μας ενδιαφέρει και το υγειονομικό. Αν κλείσουν τα μικρά εργαστήρια μειώνονται οι χώροι που μπορείς να κάνεις PCR, αυξάνεται η αναμονή στα μεγάλα και άρα διογκώνεται το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ra6DCC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη