Καλά νέα από την Ισπανία: Φάρμακο της PharmaMar αποτελεσματικό και για την Όμικρον

Καλά νέα από την Ισπανία: Φάρμακο της PharmaMar αποτελεσματικό και για την Όμικρον

Η ισπανική εταιρεία PharmaMar ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εργαστηριακές δοκιμές και δοκιμές σε ζώα έδειξαν ότι το φάρμακο Plitidepsin είχε θετικά αντιιικά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων και στη μετάλλαξη Όμικρον

Τα αποτελέσματα των δοκιμών της Φάσης Ι έδειξαν ότι το φάρμακο Plitidepsin - γνωστό κι ως Aplidin - είχε ισχυρή αντιιική δραστηριότητα κατά όλων των παραλλαγών του νέου κορονοϊού στις in vitro δοκιμές και κατανομή στους πνεύμονες των ζώων που εξετάστηκαν.

Πιο συγκεκριμέα οδήγησε σε μείωση κατά 99% του ιικού φορτίου στους πνεύμονες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα αποτελέσματα, μάλιστα, των δοκιμών δημοσιοποιήθηκαν και σε άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Life Science Alliance.

Στο άρθρο αναφέρονται, παράλληλα, θετικά αποτελέσματα στις δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ σε ασθενείς:

«Όλα τα στοιχεία που έχουμε δει μέχρι στιγμής με το Plitidepsin επιβεβαιώνουν την αρχική μας υπόθεση για τη δράση του ως αντιιικού», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Χοσέ Μαρία Φερνάντεθ Σόουσα της PharmaMar.

Σημειώνεται πως το φάρμακο δοκιμάζεται τώρα σε ελέγχους τρίτης φάσης (Φάση ΙΙΙ) σε ασθενείς, ενώ αναπτύχθηκε αρχικά από την PharmaMar για την θεραπεία του καρκίνου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tfHjh2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη