ΚΙΝΑΛ: Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self test λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

eurokinissi

«Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self test» διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής και καταλογίζει στην κυβέρνηση «επιπολαιότητα» και «διαχειριστικά κενά».

«Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν self test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, όπως αναφέρει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου,

«Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν "επιτελικής" διακυβέρνησης της ΝΔ».

{https://twitter.com/kinimallagis/status/1479798510207778821}

Εξαφανίζονται τα self test από τα φαρμακεία - «Υπάρχει απόθεμα» διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Με γρήγορους ρυθμούς εξαφανίζονται τα self test από τα φαρμακεία, σήμερα τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την προμήθειά τους από μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Σε κάποια φαρμακεία έχουν εξαντληθεί και σε άλλα υπάρχουν ελάχιστα self test, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολου Βαλτά που μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως το κεντρικό σημείο διανομής έχει διαθέσει 8,5 εκατ. self test και πως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Για τις ελλείψεις σε self test στα φαρμαεκεία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις και πως χθες στις φαρμακαποθήκες υπήρχαν 2 εκατομμύρια τεστ.

Κυβερνητικές πηγές, σημείωναν ακόμα πως η κατάσταση με τα self test, έχει ως εξής:

  • Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκ τέστ 1.287.000 δικαιούχους. Δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τέστ που τους αναλογούν.
  • Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.
  • Τα φαρμακεία σήμερα τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους παραμένουν ανοιχτά έως τις 5-6μμ και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει.
  • Εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκ τεστ.
  • Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GaAUaH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη