Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω... SMS

pexels

Το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής συνεργάζονται ώστε να παρουσίασουν μέχρι τον Μάρτιο εκτεταμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για συγκεκριμένες παθήσεις.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί ο καρκίνος του μαστού και ο προστάτης, ενώ αναμένεται ο προσδιορισμός από το υπουργείο Υγείας άλλων δύο ή τριών παθήσεων, ώστε να εκκινήσει το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι πολίτες βάσει ηλικιακών κριτηρίων και στοιχείων από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα ενημερώνονται μέσω sms ότι έχουν προγραμματισμένο συνταγογραφημένο ραντεβού σε σχετική μονάδα υγείας ώστε να εξεταστου΄ν προληπτικές για τις συγκεκριμένες παθήσεις.

Η εμπειρία της διαδικασίας των εμβολιασμών θα αποτελέσει τη βάση του προγράμματος, όπως έχουν ήδη συμφωνήσει οι κκ. Πλεύρης και Πιερρακάκης, με τους δύο υπουργούς να φιλοδοξούν να αναπτύξουν στο μέγιστο το πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής, αλλά και να διαμορφώσουν μία ισχυρή βάση βελτίωσης της υγείας των πολιτών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3t94DNj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη