To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για το χάλι που επικρατεί στο σύστημα υγείας και γενικότερα...

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και με δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Η επιδημία εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο εφόσον η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό. Ο Σώζων εαυτόν σωθήτω τη στιγμή που βασικός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι η << ανοσία της αγέλης >> και με μόνο εφόδιο την ατομική ευθύνη. Κατά συνέπεια πέφτει το βάρος ακόμα περισσότερο στις πλάτες της εργατικής οικογένειάς  του λαού συνολικότερα.

Η κατάσταση που επικρατεί στα  δημόσια νοσοκομεία είναι αποκαλυπτική. Ασθενείς με κορονοϊό αλλά και με πάσης φύσεως νοσήματα στοιβάζονται στα ανεπαρκή ανέτοιμα μετά από δύο χρόνια δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι ιδιωτικές δομές υγείας θησαυρίζουν. Το Κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας πού εφαρμόζεται είναι αποκαλυπτικό και ευθύνεται για τα τεράστια κενά στις δημόσιες δομές και για την υποχρηματοδότηση. 

Ευθύνεται : Για τις πάνω από 6.000 αναστολές υγειονομικών. Για τους χιλιάδες υγειονομικούς που νοσούν.  Για τις μετακινήσεις προσωπικού, την αδρανοποίηση κλινικών  και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

                        Για το χάλι που επικρατεί στο σύστημα υγείας γενικότερα. 

Έχουμε φτάσει ήδη στα μέσα της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές και φαίνεται πλέον καθαρά πως τα σχολεία δουλεύουν με χειρότερους όρους μέσα στα νέα δεδομένα της μεταλλάξεις Ο.

Το ένα παραπάνω self test και οι τρίμηνες προσλήψεις που θα γίνουν δεν μπορούνε σε τίποτα να καλύψουν την έλλειψη 9000 χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων. Τους πάνω από χίλιους εκπαιδευτικούς που νοσούν .

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς της Φθιώτιδας σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Καλούμε σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 10:00 το πρωί στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις των Σωματείων και του Εργατικού Κέντρου σε χώρους δουλείας. Ειδικά την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πλατιά  εξόρμηση στο Κέντρο της Λαμίας.

Δύο χρόνια πανδημίας και οι χώροι δουλειάς εξακολουθούν να είναι χώροι υπερμετάδοσης όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασίας στους χώρους δουλειάς για τους εργαζόμενους , παίρνει μέτρα για την << εύρυθμη >> λειτουργεία της κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων . Ενώ για παράδειγμα εργαζόμενοι, παιδιά, άνθρωποι όλων των ηλικιών ξεροσταλιάζουν στο κρύο για δωρεάν rapid test με τις ώρες, η βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.



Απαιτούμε εδώ και τώρα.

1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό

2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.

Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.

4. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια

5. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά

6. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη