«Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας: Ζητά να συζητηθούν άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

Να συζητηθούν οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, καθώς «η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα αφού ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων μέσα στον Φλεβάρη, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους στους ιδιώτες επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον», απαιτεί με αίτημά που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας. 

Αναλυτικά το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

«Η τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες τα Σωματεία των Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με τους αρμόδιους υπουργούς ήταν πολύ αποκαλυπτική…

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, αφού ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων μέσα στον Φλεβάρη, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους στους ιδιώτες επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η εξέλιξη αυτή είναι το τελευταίο βήμα ενός εγκληματικού σχεδίου που ακολούθησε τη διαχρονική πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Πεποίθησή μας είναι πως η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι… Αποδεικνύοντας πως ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της, στο πλαίσιο μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, όπου ο ίδιος θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας.

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες… Γι' αυτό χωρίς άλλη καθυστέρηση να δυναμώσει η ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που με τον μεγαλειώδη αγώνα τους απαιτούν:

• Τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της.

• Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

• Την απόδοση των δεδουλευμένων τους από την εταιρεία.

Εδώ και τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα μας, σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να μην περάσουν οι απολύσεις των εργαζομένων».

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη