-->

Φωτιά στο πλοίο: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί Euroferry Olympia

eurokinissi

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Euroferry Olympia», κλήθηκαν να δώσουν στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μηχανικοί κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας την Παρασκευή, ενώ έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Πού στρέφεται η έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από λιμενικές πηγές (όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ), «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα». Οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι. 

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου. Μέχρι τώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του Euroferry Olympia, έφτασαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της Frontex, που ήταν στο σημείο του συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, θα πρέπει να μειωθούν οι καπνοί και οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου και ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 600 βαθμούς Κελσίου.

Ρυμουλκείται σε ασφαλές μέρος – Στους 500°-600° Κελσίου η θερμοκρασία στο πλοίο

Σε εξέλιξη είναι η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης στο πλοίο «Euroferry Olympia», που εξακολουθεί να φλέγεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχει ξεκινήσει η ρυμούλκησή του σε ασφαλές σημείο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται 6 ναυτικά μίλια από το Σιδάρι.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, ωστόσο η θερμοκρασία πάνω σε αυτό είναι από 500 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που εμποδίζει τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες.

Οι συγγενείς των τριών αγνοούμενων Ελλήνων, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα, στην προσπάθειά τους να έχουν καλύτερη κι αμεσότερη ενημέρωση για τα οικεία τους πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στους 12 συνολικά αγνοούμενους.

Επιπλέον, η ένταση του ανέμου στην περιοχή ίσως έχει βοηθήσει στο να υπάρξει αναζωπύρωση της φωτιάς. Υπάρχουν πυκνοί καπνοί, επικρατούν πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να ανέβουν στο πλοίο για να μπορέσουν να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες.

Την επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να δυσκολέψουν και οι άνεμοι που εκτιμάται ότι θα δυναμώσουν στην περιοχή.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Μέχρι στιγμής οι άνδρες του Λιμενικού έχουν περισυλλέξει 280 άτομα από αυτά που επέβαιναν στο πλοίο ενώ αναζητούνται 12 άτομα με τα τρία εξ αυτών να είναι Έλληνες (δύο από την Αθήνα κι ο ένας από την Κρήτη), επτά Βούλγαροι, ένας Τούρκος κι ένας Λιθουανός. Όλοι τους είναι οδηγοί φορτηγών οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί σε κάποια από τα υπόγεια γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραυματιών η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για 8 τραυματίες καθώς ο ένας διασώστης της ΕΜΑΚ φαίνεται πως πήρε εξιτήριο. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο Αφγανός τον οποίο έσωσε το ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού όπως και ο Βούλγαρος που είχε εγκλωβιστεί στο υπόγειο γκαράζ και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/q7Xtsor
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->