Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Δε θέλουμε σύγκρουση με Ρωσία, αλλά είμαστε έτοιμοι γι' αυτό»

ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί όλους του τους συμμάχους και το έδαφός του έναντι μιας ρωσικής επίθεσης», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Συμμαχία είναι αμυντική, δεν επιζητούμε τη σύγκρουση. Αλλά αν η σύγκρουση φτάσει σε εμάς, είμαστε έτοιμοι για αυτό και θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπλίνκεν, ο οποίος καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον των αμάχων στην Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια της νύκτας, είδαμε αναφορές για επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού εργοστασίου. Αυτό καταδεικνύει την αφροσύνη αυτού του πολέμου και τη σημασία να τερματιστεί, τη σημασία η Ρωσία να απομακρύνει όλα τα στρατεύματα και να δεσμευθεί σε διπλωματικές προσπάθειες καλή τη πίστει», κατάληξε ο Αμερικανός υπουργός.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/g0uNjOq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη