Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 11 – 17 Απριλίου


Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 11 – 17 Απριλίου 2022

 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

09:30 π.μ. - 13:30 μ.μ. Ακροάσεις φορέων και πολιτών από τον Σεβασμιώτατο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο.

(μόνο κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο του Μητροπολίτου)


18:00 μ.μ. Σεμινάριο από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» σε συνεργασια με το Μουσικό Σχολείο Λαμίας για την Λαϊκή Μουσική Παράδοση και τα Λαϊκά Όργανα με τον Μουσικοσυνθέτη, Σολίστ στο Μπουζούκι και Δάσκαλο κ. Θανάση Πολυκανδριώτη στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ν. Άμπλιανη Λαμίας.


20:00 μ.μ. Συναυλία στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Μουσική  Άνοιξη στην πόλη» του Δήμου Λαμιέων και του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας με τον κορυφαίο πιανίστα και διακεκριμένο συνθέτη Σταύρο Λάντσια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

 

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

09:30 π.μ. - 13:30 μ.μ. Ακροάσεις φορέων και πολιτών από τον Σεβασμιώτατο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο.

(μόνο κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο του Μητροπολίτου)

 

19:30 μ.μ. Αγιασμός στον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης».

 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

06:00 π.μ. - 16:30 μ.μ.  Διακονία στην Θεσσαλονίκη.


17:00 μ.μ. Διακονία στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

18:00 μ.μ. Ενημερωτική Ημερίδα αναφορικά με το ερευνητικό έργο ParICT_CENG στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λαμία.

19:30 μ.μ. Προπασχάλια Εκδήλωση του Παραρτήματος Σπερχειάδος – Μακρακώμης του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με τίτλο «Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος.


Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

06:00 π.μ. - 23:30 μ.μ.  Διακονία στην Αθήνα.

 

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

09:30 π.μ. Συνάντηση με τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους των Αρχιερατικών Περιφερειών και τους επικεφαλής των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

10:30 π.μ. Συνάντηση με νέους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.


11.00 π.μ. Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Γ' Λυκείου Οινοφύτων στον Σεβασμιώτατο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.


13.00 μ.μ. Επίσκεψη (εκπαιδευτική) ομάδος Οδοντιάτρων στο  Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.


16:00 μ.μ. Επίσκεψη (εκπαιδευτική) ομάδος Οδοντιάτρων στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».


17:00 μ.μ. Επίσκεψη (εκπαιδευτική) ομάδος Οδοντιάτρων στο ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».


19:30 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρία από το ματωμένο φοιτητικό κίνημα 1967-1974» του πρώην Υπουργού κ. Λουκά Θ. Αποστολίδη στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά.


Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής της Εγέρσεως του Λαζάρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)


11:00 π.μ. Επίσκεψη στην Φιλανθρωπική Πασχαλινή Αγορά του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΣΥΝ στον ΑΝΘΡΩΠΟ» με τίτλο: «Ω Γλυκύ μου Έαρ».


11:30 π.μ. Επίδοση αδειών Γάμων σε μελλόνυμφα ζευγάρια. 


13:00 μ.μ. Συνάντηση Σεβασμιωτάτου με ομάδα επιστημόνων Ιατρών εκ Θεσσαλονίκης στον Γοργοπόταμο.


17:30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)


18:30 μ.μ.  «Μικρασίας Θρήνος». Η εναρκτήρια Εκδήλωση των επετειακών εκδηλώσεων της Μητροπόλεως μας για την επέτειο των  100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με ύμνους από Μικρασιάτες μελουργούς και θρήνους της Μικράς Ασίας, στην Πλατεία Ελευθερίας στην  Λαμία, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την ευγενή συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης κ. Νικολάου Ορφανού.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)


20:30 μ.μ. Επετειακή Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «Φως… στις χαμένες ψυχές» στην Στυλίδα.


21:45 μ.μ. «Δαλιδά. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος». Τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ για σολίστες και πρωταγωνιστές από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

 

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)


16:30 μ.μ. Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κυπαρισσίου Λοκρίδος.

18:30 μ.μ. Η Ακολουθία Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη