Έρευνα αποκαλύπτει πως έμοιαζαν οι προϊστορικοί Έλληνες στην όψη: Είχαν ύψος μόλις 1,57 (βίντεο)

Έρευνα αποκαλύπτει πως έμοιαζαν οι προϊστορικοί Έλληνες στην όψη: Είχαν ύψος μόλις 1,57 (βίντεο)

Στοιχεία για τους προϊστορικούς Έλληνες, έρχονται στο φως σύμφωνα με έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων 11.000 χρόνια πριν, την όψη τους και τα χαρακτηριστικά τους, όπως και το τι θα συνέβαινε αν νοσούσαν τότε από κορονοϊό.

Aντλώντας τις πληροφορίες τους από το γενετικό υλικό που προήλθε από σκελετούς που φυλάσσονται σε μουσεία - αλλά και από συστηματικές ανασκαφές - οι επιστήμονες κατάφεραν να προσδιόρισουν το χρώμα των ματιών και του δέρματος των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά και την προδιάθεση τους για ασθένειες όπως το πάρκισον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν σκούρα επιδερμίδα και χρώμα ματιών, ύψος περίπου 1,57 και τρέφονταν κατά κύριο λόγο με κρέας.

Μάλιστα, οι περισσότεροι αν νοσούσαν από κορονοϊό «θα το περνούσαν βαριά».

Σημειώνεται ότι όλα τα ευρήματα είναι διαθέσιμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου οι επισκέπτες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και με διαδραστικό τρόπο.

 Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.

Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/uv7t9FJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη