ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στο κλείσιμο του συνεδρίου για την εγγραφή μελών - Στις 15 Μαΐου κάλπες για τις καταστατικές αλλαγές

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στο κλείσιμο του συνεδρίου για την εγγραφή μελών - Στις 15 Μαΐου κάλπες για τις καταστατικές αλλαγές

Ένταση προκλήθηκε στο κλείσιμο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όταν η «Ομπρέλα» κατέθεσε τροπολογία που περιλάμβανε την εγγραφή νέων μελών μέσω αυτοπρόσωπης παρουσίας στα όργανα και όχι μέσω του isyriza.

Παρόλο που η Ομπρέλα έθεσε προς συζήτηση έξι τροπολογίες, μόλις στην πρώτη, και συγκεκριμένα σε αυτή που αφορούσε αλλαγή στην εγγραφή μελών, οι αντιδράσεις ήταν έντονες με αντέκλησεις εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να τεθούν όλες οι καταστατικές αλλαγές προς ψήφιση στις 15 Μαΐου.

Η διαφωνία της Ομπρέλας ήταν έντονη για την εγγραφή νέων μελών. Ζητούσε αυτή να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα όργανα και όχι μέσω του isyriza. Μάλιστα, ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε καθώς, πολύ σύνεδροι είχαν έρθει από την επαρχία και ήδη είχαν αποχωρήσει. Μάλιστα στο σημείο εκείνο ανέβηκαν οι τόνοι με τον Πάνο Σκουρλέτη να απειλεί με αποχώρηση από το Συνέδριο.

Το λόγο πήρε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος πρότεινε και εν τέλει «πέρασε» κάλπες για τις καταστατικές αλλαγές στις 15 Μαΐου.

Η μόνη αλλαγή για την οποία έγινε ψηφοφορία και πέρασε είναι η θεσμοθέτηση του 50-50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα συλλογικά όργανα και σε όλες τις θέσεις.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0BCzRo1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη