Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Πάτρας, «15 αμπούλες η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας»

Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Πάτρας, «15 αμπούλες η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας»

Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών που χειρίστηκαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. «Η ποσότητα που ανιχνεύθηκε στην Τζωρτζίνα είναι μία ποσότητα που θα χρειαζόντουσαν 3 βαλίτσες ανάνηψης», ανέφερε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλέξανδρου.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε την Μ. Δευτέρα η πρώτη γιατρός που είδε το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία, η οποία και έκανε λόγο για επιμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου να γίνει εισαγωγή του παιδιού παρά το ότι οι περιγραφές της για την κατάσταση της υγείας του ήταν ασαφείς, ενώ δεν συμβάδιζαν και με την εικόνα των εξετάσεων.

Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλέξανδρου, μίλησε για τις περιπτώσεις χορήγησης κεταμίνης σε ασθενή και τι σημαίνει η ποσότητα της ουσίας που ανιχνεύθηκε στην Τζωρτζίνα.

Ο κ. Αλεξάνδρου επισήμανε πως στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ όπου υπάρχουν τα φιαλίδια με την κεταμίνη βρίσκονται σε μία σειρά ώστε να αποφεύγονται λάθη.

Αναφορικά με την κεταμίνη που ανιχνεύθηκε σύμφωνα με τα όσα έδειξαν τα δεδομένα στο αίμα αλλά και στα ούρα, αυτή χορηγήθηκε εν ζωή όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής.

«¨Εχουμε έναν οργανισμό που μεταβόλισε την κεταμίνη σε nor- κεταμίνη, άρα είναι εν ζωή, άρα είναι προγενέστερος ο χρόνος» τόνισε ο κ. Αλεξάνδρου μιλώντας στο MEGA.

Σχετικά με τις αμπούλες που χρησιμοποιούνται για την ανάνηψη, είπε πως είναι αμπούλες των 2 ml και έχουν μέσα 100 μιλιγκράμ κεταμίνης. «Σε ένα παιδί 25-30 κιλά, θα χορηγείτο σε φάση ανάνηψης, περίπου 1 ml, αραιωμένο με περίπου 10-20 ml διαλύματος, φυσιολογικού ορού» ανέφερε.

Η ποσότητα που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα είναι μία ποσότητα που θα χρειαζόντουσαν 3 βαλίτσες ανάνηψης και 10 έως 15 αμπούλες, εξήγησε και σημείωσε πως στα έγγραφα του νοσοκομείου δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BZhDdX5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη