Μέχρι τις 18:00 η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στον Πειραιά με πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας

Μέχρι τις 18:00 η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στον Πειραιά με πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας

Περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» σήμερα στον Πειραιά, στην εκδήλωση συμμετέχουν περίπου 80 επιχειρήσεις.

Σε εξέλιξη είναι η τέταρτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ», που διοργανώνει ο Οργανισμός σήμερα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν περίπου 80 επιχειρήσεις με περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Ενδεικτικά, οι εταιρείες αναζητούν θέσεις εργασίας σε ειδικότητες, όπως τουριστικών επαγγελμάτων, υπαλλήλων γραφείου, υπαλλήλων λογιστηρίου, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, προγραμματιστών, software engineers, τεχνικών πεδίου, νοσηλευτών και γενικού ιατρικού προσωπικού, πωλητών καταστημάτων, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, διαφόρων τεχνικών επαγγελμάτων, οδηγών, αποθηκάριων, προσωπικού ασφαλείας, χειριστών μηχανημάτων, κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα κατ' ιδίαν συναντήσεων με εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ για τη βελτίωση του βιογραφικού τους σημειώματος και την κατάλληλη προσαρμογή του, ώστε να ανταποκρίνεται με άρτιο τρόπο στις θέσεις εργασίας που στοχεύουν.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε ότι, στην τέταρτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ», περίπου 80 επιχειρήσεις προσφέρουν 4.500 θέσεις εργασίας.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, δουλειά της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (σ.σ. όπως μετονομάζεται ο ΟΑΕΔ μετά τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στον νόμο του υπουργείου Εργασίας "Δουλειές Ξανά") είναι να βοηθά αφενός μεν όσους αναζητούν εργασία να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας αφετέρου δε τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό. Τόνισε δε ότι πρόκειται για την τέταρτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» που διοργανώνεται από τον Σεπτέμβριο και μετά και διαβεβαίωσε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

«Έτσι γίνεται στις προηγμένες χώρες του εξωτερικού, έτσι πρέπει να γίνεται και στην Ελλάδα. Αυτό είναι ουσιαστική κοινωνική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα, ενώ έκανε λόγο για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα λάβει υπ' όψιν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε την ικανοποίησή του από την ανταπόκριση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των πολιτών σε τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως είναι η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» και υπογράμμισε ότι στόχος μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας όσων αναζητούν εργασία και η εύρεση του κατάλληλου προσωπικού για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε επίσης ότι, σε συνέχεια των εκδηλώσεων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και Πειραιά, ο Οργανισμός θα διοργανώσει την επόμενη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στη Λάρισα.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», που ψηφίστηκε, τίθενται στο επίκεντρο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, όπως είναι, για παράδειγμα, «η θέσπιση για πρώτη φορά επιδόματος εργασίας, η καταβολή μπόνους, ύψους 300 ευρώ, στους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από πέντε χρόνια) που καταρτίζουν ατομικό σχέδιο δράσης, ο ατομικός λογαριασμός δεξιοτήτων και μια σειρά από αλλαγές, με στόχο την ταχύτερη δυνατή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας».

«Η πορεία μας τα τελευταία 2,5 χρόνια δείχνει ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αλλάζει, γίνονται νέες δράσεις και θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα ο φορέας θα καθιερωθεί ως συνώνυμος της απασχόλησης» τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sFSuf6c
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη