-->

Πανελλήνιες 2022: Η ημερομηνία που φέρνει πιο κοντά την ανακοίνωση των βάσεων

Πανελλήνιες 2022: Η ημερομηνία που φέρνει πιο κοντά την ανακοίνωση των βάσεων

Νωρίτερα φέτος οι πανελλήνιες 2022 όπως ανακοίνωσε αιφνιδίως το Υπουργείο Παιδείας που ενδεχομένως φέρει την ανακοίνωση και των βάσεων 2022 νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Ιουλίου.

«Αντίστροφη μέτρηση» για τις πανελλήνιες του Ιουνίου, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει αιφνιδίως και νωρίτερα από ότι αναμενόταν την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων. Στόχος του Υπουργείου είναι η έκδοση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει πιο νωρίς φέτος, με στόχο το βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις παρακάτω ημερομηνίες:

- Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων - δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022
- Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
- Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022
- Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022
- Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα για:

- την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2021−2022 και
- το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Ειδικών Μαθημάτων έτους 2022.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των πανελληνίων για πρώτη φορά έγινε τόσο νωρίς ενώ, υπενθυμίζεται οτι πέρσι οι πανελλήνιες ξεκίνησαν 14 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στις 22 Ιουνίου για τα ΓΕΛ ενώ, από 15 μέχρι 28 Ιουνίου εξετάστηκαν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.

Ο λόγος για τον οποίο καθυστερούσε η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια κάθε χρόνο ήταν ακριβώς η διεξαγωγή των Πρακτικών Δοκιμασίων στις Σχολές ενστόλων (Στρατιωτικές, Αστυνομικές κλπ), που στο παρελθόν γίνονταν μέσα στο καλοκαίρι.

Φέτος οι Δοκιμασίες αυτές ξεκίνησαν την Άνοιξη και μάλιστα ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να απομένουν ως εξεταστική διαδικασία μόνο τα σχετικά αγωνίσματα που και αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Το γεγονός οτι θα ξεκινήσουν φέτος νωρίτερα οι πανελλήνιες 2022 ενδεχομένως να οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες και στην ανακοίνωση των βάσεων ταχύτερα για φέτος καθώς, δυο είναι τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι:

  • Η ανακοίνωση τους στα τέλη του Ιουλίου 2022
  • Η ανακοίνωση τους μετά τις 20 Αυγούστου που θεωρείται και το επικρατέστερο σενάριο

Όπως επισημαίνεται η ταχύτερη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων - βάσεων χρειάζεται προετοιμασία με τους αρμόδιους να μην μπορούν να πουν ακόμα με βεβαιότητα αν κάτι τέτοιο είναι εφικτόfrom Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/gjqcHwa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->