ΗΠΑ: Σχεδόν 240.000 θάνατοι από κορονοϊό μέσα σε 9 μήνες ίσως να είχαν προληφθεί με τα εμβόλια

ΗΠΑ: Σχεδόν 240.000 θάνατοι από κορονοϊό μέσα σε 9 μήνες ίσως να είχαν προληφθεί με τα εμβόλια

Περίπου 240.000 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 από τον Ιούνιο του 2021 και μετά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν γίνει «έγκαιρα» εμβολιασμοί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, το οποίο επικαλείται έρευνα του Kaiser Family Foundation.

Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 60% του συνόλου των θανάτων των ενηλίκων εξαιτίας επιπλοκών της πάθησης που προκαλεί ο κορονοϊός θα είχε αποτραπεί εάν τα θύματα είχαν λάβει απλά πλήρες αρχικό εμβολιαστικό σχήμα (δύο δόσεις των εμβολίων είτε της Moderna είτε των Pfizer/BioNTech, ή μια δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson).

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της βασικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Οι συντάκτες της έρευνας εκτιμούν ότι από τον Ιούνιο του 2021 ως τον Μάρτιο του 2022 πέθαναν 270.000 ανεμβολίαστοι ενήλικοι. Πρόκειται περίπου για το 70% του συνόλου των θανάτων εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού την περίοδο αυτή, κατά την έρευνα.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο ζωές (πάνω από 990.000) έχουν χαθεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η νόσος ήταν η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ το 2021, πίσω από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με έκθεση από τα CDC, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η θνησιμότητα σε όλα τα ηλικιακά φάσματα κατέγραψε το 2021 αύξηση σχεδόν 1% σε σύγκριση με το 2020.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/lkGpKDB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη